Into the Light - family

Into the Light Family 400

Σεμινάρια για νέους γονείς

Στις μέρες μας, σύλληψη, εγκυμοσύνη, τοκετός και λοχεία πολλές φορές προσεγγίζονται ως αρρώστιες που χρήζουν ιατρικής θεραπείας. Αναμφισβήτητα, οι τακτικές επισκέψεις στον γυναικολόγο ή μαιευτήρα είναι απαραίτητες, όμως στο Into the Light - family θέλουμε να υποστηρίζουμε νέους γονείς και ζευγάρια που θέλουν να γίνουν γονείς στο δρόμο αυτής της υπέροχης εμπειρίας με έναν ολιστικό τρόπο.

Έμφαση δίνεται τόσο στην ψυχολογική και πνευματική πλευρά της ζωής των γονέων, όσο και τις σωματικές αλλαγές τις οποίες βιώνουν οι εγκυμονούσες.

02 baby 600x400

Πιστεύουμε βαθιά ότι οι γυναίκες που περιμένουν μωρό έχουν πολύ καλό ένστικτο – το μητρικό ένστικτο - και αν τους επιτρέπουμε να αφουγκράζονται, γνωρίζουν οι ίδιες τον καλύτερο δρόμο για κάθε θέμα που προκύπτει.

Στα σεμινάριά μας μαθαίνουμε στους μέλλοντες γονείς πως να διαχειρίζονται το πλήθος των πληροφοριών που λαμβάνουνε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδους, όπως και τα συναισθήματα και τις σκέψεις που ενδεχομένως αλλάζουν ριζικά όταν κάνουν παιδί.

Δείχνουμε στους συμμετέχοντες πώς να χαλαρώνουν όταν νιώθουν έντονο στρες και προσφέρουμε σύντομους διαλογισμούς. Εστιάζουμε ιδιαίτερα και στο ρόλο του πατέρα, πράγμα που πολύ συχνά αμελείται στις προπαρασκευαστικές δραστηριότητες στην άφιξη του καινούριου μέλους της οικογένειας.

Πιστεύουμε πράγματι ότι οι μέλλοντες γονείς έχουν ένα άψογο ένστικτο και ότι μέσα τους γνωρίζουν πολύ καλά τι να κάνουν σε σχεδόν όλες τις καταστάσεις, οπότε η δικιά μας ιδέα της υποστήριξης είναι να εστιάζουμε σε αυτή τη εσωτερική φωνή και να ενθαρρύνουμε τους νέους γονείς να φουγκράζονται για να βρούνε τις δικές τους μοναδικές απαντήσεις στις απορίες τους.

03 woman 600x400

04 baby blue sky carefree 600x400

  • Σύλληψη, εγκυμοσύνη, τοκετός και λοχεία δεν είναι αρρώστιες
  • Υποστήριξη για μέλλοντες γονείς σε όλους τους τομείς
  • Τι μπορούμε να κάνουμε με το πλήθος πληροφοριών
  • Χαλάρωση, απόλαυση, διαλογισμός
  • Ειδικός ρόλος του πατέρα

Σεμινάριο 1

Πριν τη σύλληψη

 

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να γίνουν γονείς και να προετοιμάζονται για αυτό το σημαντικό ρόλο. Πολλές φορές, τα ζευγάρια επιθυμούν να κάνουν παιδί, αλλά υπάρχουν πολλές ανασφάλειες. Θα καταφέρουμε να είμαστε καλοί γονείς; …

Σεμινάριο 2

Εγκυμοσύνη Μέρος Α: 2ος -5ος μήνας

 

Σε αυτό το σεμινάριο μιλάμε για όλα που μας απασχολούν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης – οι τεράστιες ορμονικές αλλαγές στο γυναικείο σώμα, ναυτία, λιγούρες, πόνος, συναισθηματική σύγχυση, στρες, αλλά και για τη χαρά, ...

Σεμινάριο 3

Εγκυμοσύνη Μέρος Β: 6ος -9ος μήνας

 

Προχωράει η εγκυμοσύνη, μεγαλώνει η κοιλιά, και μαζί με αυτή ίσως και οι απορίες και ανησυχίες σου. Προσφέρουμε βοήθεια απαντώντας στις ερωτήσεις και προμηθεύοντας πληροφορίες. Συνεχίζεται το ταξίδι στο εσωτερικό μας κόσμο ...

Σεμινάριο 4

Τοκετός

 

Πλησιάζει το μεγάλο γεγονός! Ας καλωσορίζουμε με ζεστασιά την καινούρια ζωή!
Πλέον δεν είναι εύκολο να κινείσαι και να κοιμάσαι και ίσως τελειώνει η υπομονή σου σε αυτή τη φάση. ...

Σεμινάριο 5

Λοχεία και θηλασμός

 

Μια καινούρια ζωή γεννήθηκε! Συγχαρητήρια! Εσύ και το μωράκι σου τώρα χρειάζονται όλη τη φροντίδα του κόσμου. Σε αυτό το σεμινάριο προσφέρουμε πάλι πολλές πληροφορίες, συμβουλές, μεθόδους για χαλάρωση, μουσική για σένα και το μωρό ...

Ειδικά σεμινάρια

A’ Βοήθειες για βρέφη & παιδιά

 

Το σεμινάριο Ά Βοηθειών απευθύνεται σε όλους τους γονείς αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίζει τι χρειάζεται να κάνει σε επείγουσες καταστάσεις ατυχήματος σε παιδί ή βρέφος.
Μετά το 2ημερο σεμινάριο θα αισθάνεστε πως μπορείτε ...

Αποστολή

Θέλουμε να προσφέρουμε στους νέους γονείς εργαλεία μέσω των οποίων μπορούν να διαχειρίζονται όλες τις καταστάσεις με αυτοπεποίθηση, για να ανταποκρίνονται συνειδητά και ώριμα στις προκλήσεις σε αυτή τη σημαντική φάση της ζωής τους.

Όραμα
Πρόγραμμα
Στόχοι

Το Into the Light . . .  είναι ένα κέντρο Ευημερίας και Ανταμώσεων όλων των ειδών, ανταμώσεις που έχουν έναν κοινό στόχο:
την πορεία προς το φως…
Into the Light ... μέσα από διαλογισμό, στοχασμό, μουσική, ταξίδια, ιστορίες, ποίηση και άλλα.

Συντροφέψτε μας σε αυτή μας τη διαδρομή, ως επισκέπτες και ως παρέα,
γίνετε φίλοι μας αν το επιθυμείτε, ψυχές στην πορεία τους διαμέσου του φωτός…
Into the Light